Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Centrale Training 3 april 2022

  • Datum: 3 April 2022
  • Door: Queeny

Op zondag 3 april was er weer een centrale training in Apeldoorn.

Deze training was iets anders ingericht dan gewoonlijk. De zaal werd in drie shajo verdeeld; een voor makiwara-schutters, een voor de kyu-graden die matomae schieten, en een voor de dangraden. Met 26 deelnemers in drie shajo kon er in ieder geval veel geoefend en geschoten worden.

Daarbij was er voor de assistent-lesgevers een mogelijkheid gecreëerd om in afwisselende rondes les te geven bij de makiwara en de kyu-graad shajo. Zo konden ze voor het eerst ondervinden hoe het is om op een centraal evenement les te geven en konden ze eventueel feedback krijgen van de aanwezige leden van de Technische Commissie.

We hadden drie enthousiastelingen die nog in hun beginnerstraject zitten, maar al wel deel wilden nemen aan hun eerste CT. Bij de KRN is het namelijk zo dat zodra je contributie betaalt, je ook deel mag nemen aan de reguliere centrale trainingen. Sjef mocht vandaag de vier makiwara schutters als eerst onder handen nemen, gevolgd door Ronald na de pauze, en Paula na de theepauze.

In de kyu-graad shajo mocht Matjaz onder toeziend oog van Jaap sensei lesgeven, gevolgd door Queeny met Erik sempai, en ten slotte Vincent met Lammert.

In de dan-graad shajo kon er vrij geschoten worden. Bijna iedereen van deze groep was vorige week aanwezig op de gasshuku in Waldniel vorig weekend, dus wat men daar aan persoonlijke aanwijzingen kreeg, kon in de praktijk gebracht worden met feedback van afwisselend Erik sempai en Jaap sensei.

Ter afsluiting mochten de assistenten nog een sharei schieten, en toen was de dag helaas alweer voorbij. We hopen dat iedereen genoten heeft van de training en ook weer wat nieuwe dingen geleerd heeft.

De volgende Centrale Training is op zondag 1 mei.