Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

De terugkeer van het Shogunaat naar Kyoto

De terugkeer van het Shogunaat naar Kyoto

Dit korte intermezzo werd beëindigd door Ashikaga Takauji die de nieuwe Shogun werd. Dit luidt de zogenaamde Muromachi periode (1336 – 1573) in. De zetel van het Shogunaat verhuist van Kamakura naar de Muromachi wijk in Kyoto. De nabijheid van het keizerlijke hof met zijn cultuur, literatuur en kunsten, de Shinto religie, het Zen Boeddhisme en de Samoerai cultuur leverde een smeltkroes op met een bloeiperiode die een diepe en blijvende invloed had op de Samoerai clans.
Desondanks wordt de Muromachi periode gekenmerkt door oorlogen en lange perioden van anarchie.

Een belangrijke ontwikkeling is de komst van Westerse ontdekkingsreizigers en kooplieden. De Portugezen waren degenen die de eerste vuurwapens in Japan introduceerden. Dit had op twee manieren een grote invloed. Allereerst vervingen vuurwapens de boog als een van de belangrijkste gevechtswapens van de samoerai. Daarnaast bleek al heel snel dat het gemakkelijker was om soldaten te leren omgaan met vuurwapens dan het jarenlang trainen van samoerai in de traditionele gevechtstechnieken.

De Portugese jezuïeten die naar Japan kwamen, bleken niet alleen effectief als missionarissen maar aan hen danken we de eerste beschrijvingen van de Japanse cultuur, politiek en Japanse woordenboeken.

<Lees verder>