KRN Kyu Examens oktober 2017

  • Datum: 2 October 2017
  • Door: kyudorenmei

Op zondag 1 oktober zijn in de Van Hogendorphal in Amsterdam de kyu examens gehouden. Negen kandiaten uit drie dojo's waren daar verzameld om te laten beoordelen of er voldoende voortgang was om een volgende graad toe te kunnen kennen. De examens begonnen, zoals gebruikelijk, met samen groeten en voorschieten door de examencommissie. De commissie koos ervoor om zowel een makiwara sharei te tonen als een mato mae sharei zodat alle kandidaten een voorbeeld te zien kregen van hun eigen examen. Daarna was het aan de kandidaten om zelf het praktijk gedeelte te laten zien. 

Vier kandidaten mochten hun examen uitvoeren op de makiwara en de vijf overige kandidaten mochten in twee tachi op mato hun niveau laten zien. Daarna ging de examencommissie in overleg en werd er bij de kandidaten het schriftelijk examen afgenomen. Na een uur de hersenen pijnigen over de verschillende vragen waren de laatste examens ingeleverd en werden ze samengevoegd bij de resultaten van het praktijk gedeelte. 

Daarna kon Coen Hekman namens de examencommissie het verlossende woord geven. Iedereen heeft het niveau laten zien wat gewenst is voor de examens, dus was iedereen geslaagd. Na de eerste tekenen van opluchting en vreugde was er voor elke kandidaat nog kort feedback over het schieten, aandachtspunten voor het volgende examen. Daarna volgende de lunch en was er in de middag een vervolgtraining voor de aanwezigen met als doelgroep de kyu graden. 

Namens alle leden van de Kyudo Renmei Nederland van harte gefeliciteerd met het behalen van de nieuwe graden!!

De examencommisie bestond uit: Coen Hekman (5e dan), Nedzib Tafro (5e dan) en Lammert Kamphof (4e dan). 

Het bestuur heeft tot zijn spijt moeten constateren dat bij de officiële KRN Kyu Examens leden van de Mushin dojo en Michi no Kai niet hebben meegedaan.

De volgende gelegenheid om een KRN Kyu Examen te doen is in maart 2018.

 

Naam Behaalde graad Dojo
Vincent Vos de Wael 1e kyu Shudokan dojo
Paula Vos de Wael 2e kyu Shudokan dojo
Matjaž Matošec 3e kyu Enshin dojo
Eline Stolp 3e kyu Enshin dojo
Queeny Inaldo 3e kyu Kyō Ren Kan
Wieke Lemmens 4e kyu Kyō Ren Kan
Rik Lemmens 4e kyu Kyō Ren Kan
Ed Voorhaar 5e kyu Kyō Ren Kan
Hans van Leeuwen 5e kyu Kyō Ren Kan