Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Kyu Examens september 2019

  • Datum: 2 September 2019
  • Door: kyudorenmei

Zondag 1 september was weer een speciale dag voor de Kyudo Renmei Nederland. Voor het eerste werden de kyu examens gecombineerd met een Centrale Training. Na het voorschieten door de examen commissie onder leiding van Jaap Buitink sensei mochten de aanwezige dan-houders in een sharei voorschieten waarna de kyu examens starten. Eerst voorschieten door 5e en 4e kyu kandidaten op de makiwara gevolgd door een tachi van de 5 kandidaten voor 1e en 2e kyu.

Na het voorschieten trok de jury zich terug voor beraad waar ook de resultaten werden meegenomen van de vragen die de kandidaten van tevoren online hadden ontvangen.

Even later kwam het verlossende woord: alle kandidaten hadden in de ogen van de examen commissie voldoende voortgang laten zien op het niveau waarop ze examen deden, de een iets beter dan de ander maar iedereen had voldaan aan de minimale vereisten voor de nieuwe graad.
Voordat alle kandidaten gefeliciteerd konden worden, gaf Jaap Buitink sensei nog wat feedback over het schriftelijk examen. De examen commissie had, met name in de vragen over de hassetsu, teveel in de antwoorden gelezen wat de eigen interpretatie van de kandidaten was en te weinig wat de kern is van elke fase zoals beschreven in de Kyuhon. Hij illustreerde dat met het voorbeeld van Dozokuri.

Steven Buskermolen en Hannan Asmani behaalden hun 5e kyu, en de 4e kyu werd behaald door Kevin van Berlo, Bjorn Koolen, Kwafo Arhin, Ruerd Swierstra en Wim Pomstra. Sonja Hoogers en Merel Eland kregen hun 2e kyu en de 1e kyu werd verleend aan Ineke van Lent en Rachel Robijn.
iedereen nogmaals gefeliciteerd ook namens het KRN bestuur.

Na de lunch werd aandacht besteed aan taihai als onderdeel van de uitvoering van een sharei als tachi van vijf of vier. Jaap Buitink sensei deelde met iedereen wat er door de verschillende sensei die lesgaven op de IKyF seminars in Polen en Frankfurt over kihontai en taihai is gezegd. Het belang van het goed uitvoeren van elk onderdeel van de kihontai en de hele sharei kan niet genoeg benadrukt worden.

De dag werd afgesloten met vrij schieten waarbij Jaap sensei individueel feedback gaf.

Bij de afsluiting meldde Jaap sensei nog dat de renmei in oktober voor het eerst een twee-daags internationaal seminar organiseert met als leraar Shigeyasu Kameo, Rokudan Kyoshi, die lid is van de EKF Shidoiinkai. Dit is een unieke kans om onder leiding van een hooggegradueerde leraar samen te werken aan de verbetering van je kyudo. Dus schrijf je snel in.
 

Naam Behaalde graad Dojo
Rachel Robijn 1e kyu Washinkan dojo
Ineke van Lent-Engel 1e kyu Washinkan dojo
Jeroen Hoppenbrouwers 2e kyu Kyō Ren Kan
Merel Eland 2e kyu Kyō Ren Kan
Sonja Hoogers 2e kyu Washinkan dojo
Wim Pomstra 4e kyu Hunze dojo
Ruerd Swierstra 4e kyu Hunze dojo
Kwafo Acquaah Arhin 4e kyu Kyō Ren Kan
Bjorn Koolen 4e kyu Kyō Ren Kan
Kevin van Berlo 4e kyu Kyō Ren Kan
Tanainan Chuanchaiyakul 4e kyu Washinkan dojo
Steven Buskermolen 5e kyu Kyō Ren Kan
Hannan Azmani 5e kyu Washinkan dojo