Mushin dojo

"Vallende bloesems
dragen de belofte mee
van een goede oogst
. "

Deze haiku en tevens motto voor de Kyudogroep van Leiden is in 1986 geschreven door Simon van den Nieuwendijk Sensei († 1987).

Geschiedenis en ontstaan
De Dojo in Leiden is in augustus 1984 opgestart door Kees Buurman ( † 1997) met 10 leerlingen in een oud pakhuis aan de Nieuwe Rijn in Leiden.

Kees Buurman Sempai was leerling van Simon van den Nieuwendijk Sensei die het Kyudo in Nederland introduceerde. Tot het moment dat hij afscheid nam van de Dojo in november 1993 heeft Kees Buurman Sempai zich altijd volledig ingezet voor het Kyudo zowel regionaal als op landelijk niveau.

De huidige leraar is Jimmy Fredriksz Sensei, thans Renshi Rokudan (6e Dan). Hij is één van de 10 leerlingen die in Leiden bij Kees Buurman Sempai startte. In de traditie van Kyudo werd de plek bij vertrek van Kees Buurman Sempai opgevuld door Jimmy Fredriksz Sensei, tot op heden is hij leraar aan de Mushin Dojo in Leiden. De stijl waarin hij lesgeeft is de bondsstijl van de IKyF. Zijn persoonlijke trainingen volgt hij bij zijn leraar Hans de Wekker Sensei in de Engaku-an Dojo te Vijfhuizen en tevens in Japan.

Kosten Lidmaatschap en Trainingen
Neem voor meer informatie over het lidmaatschap van de Mushin dojo contact op met de dojoleider.

Meer gedetailleerde informatie van je op de website van de Mushin dojo.