Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Nieuwe dojo in Tilburg

  • Datum: 16 May 2019
  • Door: kyudorenmei

De Washinkan dojo is in 2013 in Tilburg opgericht door Ivo van Roij na zijn studie aan de International Budo University in Japan. De naam Washinkan is bedacht en gegeven door docenten van de IBU en betekent "De plaats waar getraind wordt voor en door een open, eerlijk hart". Ivo heeft tijdens zijn studie aan de IBU les gehad in Kyudo van Makinori Matsuo sensei en besloot ook in Nederland Kyudo te beoefenen. Vanaf de oprichting wordt er bij Washinkan les gegeven in Kendo, Iaido en Kyudo. 

In 2017 is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Washinkan en de Nuenense Kyō Ren Kan dojo waardoor de Kyudo lessen en de stijl van Kyudo in lijn zijn gebracht met de KRN. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat we leden van Washinkan, via Kyō Ren Kan, ook op de centrale evenementen en examens hebben mogen verwelkomen. 

De dojo heeft het afgelopen jaar een dusdanige ontwikkeling doorgemaakt dat het bestuur in samenspraak met de technische commissie heeft besloten om Washinkan en haar leden te verwelkomen bij de KRN als zelfstandige dojo. De dojo staat onder leiding  van Ivo van Roij en Ronald Postema van de Kyō Ren Kan dojo zal de komende tijd de lessen verzorgen met ondersteuning van de technische commissie van de KRN. De dojo heeft op dit moment 12 leden en traint Kyudo op zaterdagavond van 18.30 tot 20.30.

Klik hier voor meer informatie