Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Nieuwjaarschieten 2022 en Centrale Training

  • Datum: 8 February 2022
  • Door: Queeny

Na twee jaar mochten we eindelijk weer het nieuwjaarsschieten houden. In totaal waren er 34 mensen naar Apeldoorn gereisd om het jaar van de Tijger in te luiden en om aansluitend de Centrale Training bij te wonen.

Voorzitter André Schiebroek opende de dag met een toespraak, waarin hij terugblikte op het vorige jaar, waarin het ledenaantal flink groeide, er weer een succesvol Herfstseminar gehouden kon worden, er veel kyu-examens gehouden werden, en er ook weer dan-graden behaald werden. Voor het komende jaar, hoopt het bestuur dat we eindelijk weer het Pinksterseminar kunnen organiseren, en is er ook al een sensei uit het buitenland uitgenodigd voor het Herfstseminar.

  

Jaap sensei opende de training met een yawatashi sharei met een fluitende pijl. Vervolgens mocht iedereen op de door Sally versierde tijger mato’s schieten. Degenen die de mato het dichts bij het oog van de tijger, of bij het midden van de oog-loze mato hadden geschoten, mochten het mato-vel meenemen voor goed geluk voor dit jaar.

  

   

  

Na een uurtje middagpauze vervolgde de dag in een Centrale Training. Vanwege het grote aantal deelnemers, werd de groep opgedeeld in beginners op de makiwara onder leiding van Erik-sempai en Lammert, overige kyu-graden die onder begeleiding van Ronald en André taihai en sharei oefenden, en een groepje dan-graden die les kregen van Jaap-sensei.

    

Na een middagje intensief trainen werd de ōmato opgezet met een hoop ballonnen erop voor een momote shiki waarbij je snel na elkaar een pijl lost. Dat betekende dat we met zo’n 30 man knus op de shai stonden.

    

De eerste ronde ging alles behalve soepel, maar de derde keer zat er al een redelijk tempo en een goede timing in. Van veel treffers was ook geen sprake, maar feestelijk was het wel. Hiermee sloten we de training af, en mochten degenen die volgens traditie een cadeautje hadden meegenomen, een andere cadeautje uitkiezen.

 

Nadat de dojo was opgeruimd, konden we nog even een glaasje sake/fris heffen met wat borrelnootjes.

Zoals altijd vind je meer foto's op de KRN Facebook pagina.

Mocht je zelf nog leuke foto's willen delen, stuur ze dan door naar communicatie@kyudo-renmei.nl

 

Iedereen bedankt voor jullie komst en deelname!