NK Kyudo te Haren

  • Datum: 4 November 2015
  • Door: kyudorenmei

Op zondag 1 november werd in de BEA hal in Haren (Groningen) het Nederlandse Kampioenschap Kyudo gehouden. Dit jaar werd er door de aanwezige Kyudoka gestreden in de categorieën beste team, beste schutter tot en met 2e dan, beste schutter vanaf 3e dan en de stijlprijs. 

Het kampioenschap werd geopend met de uitvoering van een Hitotsu-mato sharei door de jury bestaande uit Hans de Wekker sensei, Jimmy Fredriks sensei en Jaap Buitink sensei. Na de loting konden de drie-koppige teams beginnen met hun sharei. Per persoon werden er per ronde vier pijlen in za-sharei geschoten in wedstrijd timing. Voor veel teams bleek de vastgestelde tijd helaas niet voldoende en klonk regelmatig de dubbele bel waarbij de schoten die daarna vielen werden afgekeurd. Na twee ronden gaf de jury een demonstratie voor het aanwezig publiek en was het tijd voor de lunchpauze. 

Vanwege tijdsgebrek werd het aantal ronden teruggebracht van vijf naar drie zodat na de pauze de laatste ronde werd verschoten. Na drie ronden was duidelijk welke vier teams zich gekwalificeerd hadden voor de halve finales. Uiteindelijk gingen het team van Shudokan en Mushin naar de finale, en het team van Hunze en Enshin gingen strijden om de derde plek.  In de strijd om de derde plek won het team van Hunze het van Enshin. In de finale tussen Mushin en Shudokan bleek het team van Shudokan onder leiding van Erik van Zanten het meest trefzeker en werden zij kampioen in de team competitie. 

In de categorie tot en met 2e dan had Stefan Velthuis de meeste treffers en in de categorie van 3e tot 5e dan was Erik van Zanten de winnaar. De stijlprijs voor de schutter die het beste en meest consistente Kyudo liet zien voor zijn niveau werd ook toegekend aan Erik van Zanten.

Uitslag:
Teams:
1 Shudokan
2 Mushin
3 Hunze
4 Enshin

Individueel tot 3e dan
1 Stefan Velthuis
2 Ton Magielsen
3 Daniel Lingaard

Individueel 3e tot en met 5e dan
1 Erik van Zanten
2 Arnold Bouma
3 Nedzib Tafro

, , , , , , , , , , , ,