Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Open Enteki Taikai 2019 DKyuB

  • Datum: 11 July 2019
  • Door: kyudorenmei

Dit jaar viert de Duitse Kyudo Federatie (DKyuB) haar 50-jarig jubileum. Onderdeel van de festiviteiten is de Open Enteki Taikai 2019 die op 7 en 8 september plaatsvindt in Düsseldorf.

In de reguliere kyudo praktijk schieten we op mato met een doorsnee van 36 cm die op een afstand van 28 meter van de shai staan. Deze vorm van schieten heet kinteki (kin = dichtbij; teki = doel). Bij enteki (en - veraf; teki = doel) schiet je op een mato met doorsnee van 100 cm die op 60 meter afstand van de shai staat.
Hoewel er speciale enteki pijlen zijn, dunnere schachten met kortere veren die ook iets minder hoog zijn, kun je met je normale kinteki pijlen ook enteki schieten.

Deelname aan de Open Enteki Taikai 2019 staat open voor alle KRN leden van 3e Kyu en hoger. De kosten zijn € 30 per persoon. Je overnachting in Düsseldorf moet je zelf regelen.

Aanmelding voor de Taikai gaat via de voorzitter van de KRN (voorzitter@kyudo-renmei.nl) die de gezamenlijke registratie regelt. Meldt je a.u.b. vóór 15 augustus aan.