Shinnen Shakai 2017

  • Datum: 12 January 2017
  • Door: Jo

Zondag 8 januari heeft de KRN het nieuwe jaar ingeluid met de Shinnen shakai. De locatie was dit jaar de Kyo Ren Kan Kyudojo in Nuenen. De lange rit naar Nuenen bleek voor de meeste leden die zich hadden aangemeld geen belemmering want zo’n 18 leden waren aanwezig om dit gezamenlijk te vieren. Als voorzitter van de KRN hield Erik van Zanten zijn eerste Nieuwjaarstoespraak om het Jaar van de Haan in te luiden.
 

 

Impressies van deelnemers.

Erik: Bij aankomst voor de Kyo Ren Kan Dojo van André Schiebroek worden we met Brabantse hartelijkheid ontvangen. Het heeft in Nuenen meer gesneeuwd en geijzeld dan elders in het land. We zijn blij dat we als KRN op zo’n korte termijn gebruik van zijn Dojo mogen maken, hoe klein de dojo ook is.
Een snelle blik leert dat we aan de uitvoering van de sharei een aantal concessies zullen moeten doen vanwege de layout van de dojo. Na omkleden volgt een Yawatashi Sharei, met mij als Ite.  André Schiebroek en Maroeska van Veen zijn Dai-ichi en Dai-ni Kaizoe. Een leuke ervaring.
De gebruikelijke dierenriem mato, dit jaar de haan en wederom gemaakt door Maroeska, wordt maar drie keer geraakt, ondanks de 36 pijlen die op hem afgeschoten worden.
Na mijn eerste Nieuwjaarstoespraak als voorzitter volgt een bedankwoord aan Jaap sensei voor zijn 15 jaar als bestuurder. Rina krijgt een oorkonde voor haar 25 jarig lidmaatschap en de diploma’s behaald gedurende het IKYF-seminar in Amsterdam worden uitgereikt.
De middag wordt gevuld met spellen. Opvallend zijn de diverse hanen en vooral de door ballonnen gevulde matoba ziet er aanlokkelijk uit.
Na een gezamenlijke heildronk, het uitwisselen van de meegebrachte cadeautjes en gemoedelijk samenzijn gaat eenieder weer zijnsweegs. Al met al een geslaagde dag.

Gabrielle: Sfeervol, ontspannen, prachtig licht, serene sneeuw in de tuin, nog beter op elkaar letten in de compacte ruimte.

Paula: Voor Vincent en mij was dat de eerste keer. Die ochtend vroeg vertrokken met zijn vieren (Erik, Cees, Vincent en ik). Nog een aantal leuke presentjes meegenomen. In Nuenen aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Andre. Daarna ook de mooie dojo en tuin bewonderd. Van iedere dojo waren er deelnemers aanwezig om er een gezellige dag van te maken.Bij de lunch werden we door de gastvrouw verwend met een heerlijke kop tomaten- en/of erwtensoep gevolgd door een typisch Brabants worstenbroodje.
Na deze heerlijk lunch werd de azuchi versierd met een heleboel gekleurde ballonnen tevens werden de gouden mato, de haan mato en de gekleurde mato opgehangen. In drie teams was het uiteraard de bedoeling deze te raken, maar er sneuvelden meer ballonnen. Tenslotte werden alle resterende ballonnen opgeblazen en opgehangen met als doel deze allemaal kapot te schieten. Maar nu werden de mato's opvallend vaak geraakt en bleven de meeste ballonnen ongedeerd.