Shudokan dojo

Geschiedenis en ontstaan

De dojo is in 1983 opgericht door Henk Stelwagen Sempai. Shudokan betekent letterlijk "een ruimte om de weg te leren". Shu betekent leren, Do staat voor de weg en Kan betekent ruimte. Na het overlijden van Henk Stelwagen Sempai (5e dan) in 1998 stond de Shudokan onder leiding van Rina Zwart Sempai (5e dan). In 2005 heeft Rina Zwart de dojo overgedragen aan Jeanet Pot (4e dan). Vanaf 1 januari 2012 heeft Cees de Wit sempai ( 3e dan), de lessen van Jeanet Pot overgenomen en is de dojo verhuisd naar Heerenveen. De huidige (sinds 2014) dojoleider is Erik van Zanten sempai (5e dan kyudo).
 

 

Kosten Lidmaatschap en Trainingen
De eerste les is gratis. Er is een bijdrage in de algemene kosten. Deze is verdeeld in twee tarieven:

  • Volwassenen  per halfjaar €150,- of per jaar €300,-, (per maand €25,-)
  • Jeugd t/m 18 jaar, senioren boven 65, Studerenden  per halfjaar €125,- of per jaar €275,-.

Daarnaast is er een bijdrage in het gebruik van in bruikleen gegeven materialen (boog, pijl, handschoen) van €2,50 per les. De studenten van de Shudokan dojo worden ook geacht lid te worden van de Kyudo Renmei Nederland (KRN). De bondscontributie wordt door de KRN bepaald en is inbegrepen in de bovengenoemde bedragen.

Na inschrijving en het betalen van de bondscontributie ontvangt je je kyudo paspoort. Dit paspoort geeft toegang tot de activiteiten die de KRN organiseert voor haar leden.