Foutmelding

  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.
  • Unable to create CTools CSS cache directory. Check the permissions on your files directory.

Washinkan dojo

Geschiedenis en ontstaan

De Washinkan dojo in Tilburg is in 2013 opgericht door Ivo van Roij na zijn studie aan de International Budo University in Japan. De naam Washinkan is bedacht en gegeven door docenten van de IBU en betekent "De plaats waar getraind wordt voor en door een open, eerlijk hart". Vanaf de oprichting wordt er bij Washinkan les gegeven in Kendo, Iaido en Kyudo. In 2017 is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Washinkan en de Nuenense Kyō Ren Kan dojo waardoor de Kyudo lessen en de stijl van Kyudo in lijn zijn gebracht met de KRN. Sinds mei 2019 is de Kyudo afdeling van Washinkan als volwaardige kyudojo aangesloten bij de Kyudo Renmei Nederland.

Bij Washinkan is het sociale aspect van de dojo belangrijk en daarom worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals hardlopen, Japanse taallessen, foodparties en speciale trainingen. 

De kyudo groep staat onder leiding van Ronald Postema (2e dan) met ondersteuning van de Technische Commissie van de KRN. Daarnaast is er regelmatig een uitwisseling met de Kyō Ren Kan dojo in Nuenen. Op dit moment (mei 2019) heeft de Washinkan kyudo groep 12 leden

Trainingstijd en locatie
Trainingen vinden plaats op zaterdagavond van 17.00 tot 21.00 uur in de sporthal aan het Daltonerf in Tilburg.

 

 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Washinkan (www.washinkan.nl) of op facebook