Live uitzending All Japan Kyudo Championship

  • Datum: 16 September 2021
  • Door: Queeny

Op zondag 19 september vindt de strijd voor de 72e Emperor's Cup voor de mannen en 54e Empress' Cup voor de vrouwen plaats in de ANKF Chuo Dojo.

Het begint om 9 uur 's ochtends Japanse tijd (dus 1 uur 's nachts Nederlandse tijd), en dit jaar wordt het live gestreamed via het YouTube kanaal van de All Nippon Kyudo Federation.

Om 13.00 uur Japanse tijd, dus 6.00 Nederlandse tijd zijn de finales wellicht wel interessant voor de vroege vogels onder ons.

Beginners training 11 juli in Tilburg

  • Datum: 13 July 2021
  • Door: Ronald

Op 11 juli is er in de Washinkan dojo in Tilburg een beginnerstraining georganiseerd voor deelnemers met een 5e kyu of geen graad. De training onder leiding van Erik van Zanten was speciaal georganiseerd om de beginners een volgende stap te kunnen laten maken op hun Kyudo pad. Er waren voor de gelegenheid kyudoka’s die al wat langer trainen, maar ook echte beginners die nog maar een paar lessen hadden gehad en nog geen boog konden hanteren. Lang niet alle deelnemers waren al lid van de KRN, maar zijn nog bezig met de beginnerscursussen in de verschillende dojo.  

Makiwara training en examens

  • Datum: 8 October 2020
  • Door: kyudorenmei

Zondag 4 oktober heeft de KRN in de gymzaal van de Washinkan dojo in Tilburg een makiwara training met aansluitend examens gehouden. Het doel van de training was om leden die nog op de makiwara schieten een speciale dag te geven waarin de basis van Kyudo werd behandeld en er intensief kon worden getraind. Voor een beginner kunnen er op zo'n intesieve trainingsdag dan ook grote stappen gezet worden. Deze training stond oorspronkelijk voor maart gepland, maar kon toen door de Corona maatregelen helaas geen doorgang vinden.

Pagina's