Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrale training met examens 4 februari

Op 4 februari werd er weer een centrale training gehouden waarbij er ook de mogelijkheid was om examens te laten afnemen. De ochtend stond in het teken van voorschieten en de examens. De examens werden direct afgenomen tijdens het gebruikelijke voorschieten en daardoor mochten alle deelnemers eerst allemaal hun twee pijlen schieten. Daarna was het al tijd voor de lunch en ging de jury in beraad om de examens te beoordelen. 

Na de lunch werden de examenresultaten bekend gemaakt en kon het inhoudelijke deel van de centrale training beginnen. Jaap sensei gaf daarbij wat uitleg over het belang van hineri en wanneer dit gemaakt werd, met de nadruk op ukawatashi. De gymzaal werd daarna verdeeld in twee shajo waarbij in de eerste sharei training werd gegeven door Jimmy sensei en Erik sensei. Jaap sensei gaf les in de tweede shajo in de techniek. Dit keer waren de deelnemers vrij om te kiezen waar ze trainden, met de voorwaarde om wel beide shajo te bezoeken. In de tussentijd werd door Vincent met afwisselend Ronald en Cor lesgegeven op de makiwara. 

Op het einde van de dag gaf Daniël nog aan een beperkte groep een korte workshop over het onderhouden en maken van pijlen. Dat dit een secuur en tijdrovend werkje is bleek wel en het is iets waar oefening daadwerkelijk nodig is om het goed onder de knie te krijgen. 

Het was afgelopen zondag weer een leerzame training en de KRN mag 9 nieuwe kyu graden verwelkomen. 

Yuze, Hanneke, Daniel, Toni, Nigel, Martijn, Peter, Wessel en Ivan, van harte gefeliciteerd namens alle leden van de KRN!

4e kyu

  • Martijn Boom (Enshin)
  • Peter Oldenziel (Enshin)

5e kyu

  • Wessel Dankers (Washinkan)
  • Ivan Schriek (Michi no Kai)