Overslaan en naar de inhoud gaan

Examens

5th International Kyudo Seminar in Nagoya

Nu het laatste KRN lid ook weer veilig geland en thuis is zit de trip naar Japan erop. Wat een reis is het geweest. Ongelofelijk mooi en succesvol.

In februari vertrokken 14 van de 99 KRN leden naar Japan voor het 5th International Kyudo Seminar en het 4th World Kyudo Taikai. Een grote groep en zeker als je het bekijkt ten opzichte van het totaal aantal leden.

Het seminar werd gehouden in de Nippon Gaishi Hall in Nagoya en was verdeeld in twee categorieën. Schutters tot en met 3e dan gingen naar het B seminar, en 4e dan en hoger naar het A seminar.

Centrale training & examens 5 februari 2023

Op zondag 5 februari was de eerste centrale training met examens van het jaar. Maar liefst 36 leden hadden zich ingeschreven om de training bij te wonen, dus het was een drukke dag. 

De dag begon met groeten en daarna een staande Yawatashi ceremonie uitgevoerd door Jaap sensei met als 1e assistent Erik sempai en de 2e assistent Lammert Sempai. Na de ceremonie was het de beurt aan de leden die geen examen zouden doen om voor te schieten. 

Makiwara training 11 December 2022

Op 11 december 2022 vond er weer een makiwara training plaats in Apeldoorn. De training is gericht op beginners, die nog bezig zijn met hun beginnerstraject, of deze al afgerond hebben, en mensen met een 5e kyu-graad. Een hoop nieuwe gezichten voor de aanwezige leraren en hun assistenten.

Na het ophangen van het net en het klaarzetten van de makiwara’s, bogenrekken en pijlenbakken, sprak Jaap sensei de groep toe om de dag te openen. Vervolgens opende Erik sempai de training met een makiwara sharei. Dit was een sharei waarbij je twee pijlen schiet, en waarin je je kiai laat horen.