Overslaan en naar de inhoud gaan

Seminars

5th International Kyudo Seminar in Nagoya

Nu het laatste KRN lid ook weer veilig geland en thuis is zit de trip naar Japan erop. Wat een reis is het geweest. Ongelofelijk mooi en succesvol.

In februari vertrokken 14 van de 99 KRN leden naar Japan voor het 5th International Kyudo Seminar en het 4th World Kyudo Taikai. Een grote groep en zeker als je het bekijkt ten opzichte van het totaal aantal leden.

Het seminar werd gehouden in de Nippon Gaishi Hall in Nagoya en was verdeeld in twee categorieën. Schutters tot en met 3e dan gingen naar het B seminar, en 4e dan en hoger naar het A seminar.

Gasshuku 25 & 26 november 2023

Ook dit jaar was er weer een KRN gasshuku bij Kameo Sensei in Waldniel. 

Omdat het ook deze keer weer in november was konden we met thermokleding gepakt afreizen naar Waldniel.

Het was lekker fris (7º-graden), maar toch nog steeds goed te doen. We waren met een kleine groep waardoor er veel pijlen geschoten konden worden..

Labels

Herfstseminar 2023

n het weekend van 7 & 8 oktober was het vierde jaarlijks herfstseminar van de KRN. Dit jaar waren onze gast sensei, Ray Dolphin sensei en Claude Le Guyader sensei. Het was weer een inspirerend weekend met vooral heel veel persoonlijke aandacht.

Labels

Makiwara seminar 2023

Makiwara-seminar met compleet beginners.

Op 16 & 17 september organiseerde de KRN een makiwara-seminar. Het doel was om de beginnende KRN leden een extra boost te geven.

Voor de eerste keer waren ook compleet beginners welkom. Want dat Kyudo in Nederland steeds populairder wordt bleek wel uit het grote aantal geïnteresseerde in dit seminar.

Labels

Pinksterseminar 2022

Van alle dojo’s in Nederland kwamen er zo’n 40 deelnemers samen. Een grote toename in vergelijking met het laatste Pinksterseminar in 2019 waar 26 deelnemers aanwezig waren.

Op de vrijdagavond 3 juni kwamen de meeste mensen al aan op de Slikken in Westernieland. Na een lange reis voor vooral de mensen uit het zuiden was het na het eten en eventueel een borreltje al vroeg bedtijd. Het ontbijt was om 7.30 uur, maar voor de vroegste vogels was er elke ochtend een meditatie moment met Tom om een uur of 6.00.  

Labels

Gasshuku maart 2022

De KRN heeft samen met Shigeyasu Kameo sensei een gasshuku georganiseerd voor een zogenaamde kadertraining. Een gasshuku is eigenlijk een Japanse term voor op kamp gaan meestal voor een gezamenlijke training. In ons geval een intensieve kyudo training voor leraren gevorderden en assistent-lesgevers.

Labels